Ziekte van Quervain

Wanneer je last hebt van de duimzijde van je pols, zou het kunnen dat je de aandoening van Quervain hebt. De twee strekpezen van je duim zijn dan geïrriteerd. Ze lopen namelijk door een compartiment (dit is een soort tunneltje), wanneer je jouw duim beweegt glijden ze hier doorheen. Wanneer er irritatie ontstaat wordt het compartiment nauwer en de pees juist dikker, de peesschede gaat ontsteken. Dit gaat nog meer irriteren bij bewegen. Mensen met reuma of diabetes hebben meer kans op de aandoening van Quervain.

Handtherapeutische behandeling
We kunnen je helpen door een spalk voor je te maken, waardoor de geïrriteerde pezen rust krijgen. Het is de bedoeling dat je deze spalk 24 uur per dag draagt, 6 weken lang. Ook kijken we naar hoe jij je hand gebruikt, ofwel het aanspanningspatroon. Soms is het van belang om je hand anders te gaan gebruiken zodat de kans dat de klachten terugkomen minimaal is.

In veel gevallen helpt dit. Wanneer dit niet helpt verwijzen we je terug naar de huisarts, deze kan je een injectie geven of verwijzen naar de medische specialist. Deze kijkt of je in aanmerking komt voor een operatie.

Meer informatie

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219