Fysiotherapie bij en na Kanker

Wist je dat één op de drie Nederlanders in het leven te maken krijgt met kanker? Gelukkig kan men er tegenwoordig beter mee leven, dankzij de technische ontwikkelingen die razendsnel gaan en behandelingen die hard tegen deze ziekte vechten. Toch kan de kwaliteit van leven erg afnemen door de bijwerkingen van deze behandelingen. Denk aan vermoeidheid, conditieverlies, het verlies van kracht in de spieren, minder beweeglijke gewrichten, enzovoorts. Dit kan de kwaliteit het van leven behoorlijk beïnvloeden. Oncologische fysiotherapie kan je hierbij helpen.

Wat kan je verwachten?
Bij oncologische fysiotherapie of revalidatie in onze praktijk in Hoogeveen ga je de strijd aan om meer grip te krijgen op jouw lichaam. Je krijgt weer controle over de activiteiten die je elke dag uitvoert. We gaan ervoor! Zodat jij uiteindelijk je leven of werk weer rustig kan hervatten of weer af en toe kunt sporten.

De behandeling

De behandeling kan bestaan uit voedingsadviezen, psychologische begeleiding of individuele behandelingen. Je kunt ook trainen in kleine groepen of thuis behandeld worden. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden van onze intensieve therapie.

In goede handen

Als je kiest voor oncologische fysiotherapie/revalidatie bij de Leeuwerik in Hoogeveen is de kans groot dat je te maken krijgt met Alianne Korterink of Gert Jan Oosterhuis. Zij zijn onze specialisten, bij wie je in uitstekende handen bent. Het programma kan zowel voorafgaand aan een operatie, tijdens chemokuren en/of bestraling of na de gehele behandeling in het ziekenhuis, starten. Ook in de palliatieve fase (wanneer genezing niet meer mogelijk is) bieden wij (thuis)behandeling. Uiteraard gebeurt alles in goed overleg met jou. Kom gerust eens langs als het je schikt, zodat we alles kunnen bespreken in een persoonlijk gesprek. Liever telefonisch? Ook dat is mogelijk. Neem dan contact met ons op.

Schouder behandeling voor (ex) borstkanker patiënten

Heb je borstkanker of heb je borstkanker gehad en heb je last van schouderklachten of functieverlies van je arm? Houd je nog veel vocht vast in je arm? Ook dan kunnen we je helpen. Voor de behandeling van de oncologische schouder/arm is een gerichte aanpak nodig.

Onze collega’s Alianne Korterink en Gert Jan Oosterhuis behandelen je met nieuwe therapeutische technieken. Hiermee kunnen deze klachten snel en effectief behandeld worden.

Oncologiefysiotherapie tijdens de palliatieve en/of terminale fase

Oncologische fysiotherapie kan een belangrijk onderdeel vormen van de palliatieve zorg (wanneer genezing niet meer mogelijk is). De oncologiefysiotherapeut kan ondersteunen bij verschillende hulpvragen. Daarbij kun je denken aan hulpvragen op het gebied van:

  • Het dagelijkse functioneren;
  • Het verlichten en omgaan met symptomen zoals oedeem, pijn, benauwdheid of  angst
  • Het behouden van kracht, conditie en vitaliteit;
  • Comfort, bijvoorbeeld het vinden van een comfortabele houding.
  • Ondersteunen van mantelzorgers door bijvoorbeeld het aanleren van ergonomische technieken om transfers te ondersteunen.

In de palliatieve fase staat de kwaliteit van leven en de wens van jou centraal. Deze wens kan voor iedereen anders zijn en daarop zal de behandeling aangepast worden. Wij kunnen je helpen met zo lang mogelijk een actief leven te leiden.

In de terminale fase staat het comfort centraal. Zo kunnen wij je helpen met het vinden van een comfortabele houding. Of geven we je ademhalingsoefeningen ter verlichting van bijvoorbeeld benauwdheid. Ontspanningsoefeningen kunnen helpen de pijn en kunnen eventuele angst doen verminderen.

Wil je meer informatie neem dan gerust contact met ons op. Direct aanmelden kan natuurlijk ook

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219