Kaakfysiotherapie

De orofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel aangeduid als de kaakfysiotherapeut. Een orofaciaal fysiotherapeut helpt patiënten met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

Het gaat vaak om klachten als kaakklachten; klemmen van de kaak en tandenknarsen; pijn in het gelaat, kaak of hoofd; aangezichtsverlamming; duizeligheid; nek- en schouderklachten; hoofdpijnklachten; gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied; klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren.

De orofaciaal fysiotherapeut geeft uitleg over het normale functioneren en gebruik van het kauwstelsel en adviezen voor een juist gebruik van het kauwstelsel. Ook helpt de therapeut bij het afleren van bepaalde gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel leiden zoals het klemmen van de kiezen, tongpersen, tandenknarsen. Verder leert de therapeut de patiënt onder andere zelfmassage ter ontspanning van de kauwspieren en het vergroten van de mondopening, ontspanningsoefeningen en oefeningen ter verbetering van de functie van het kauwstelsel.

De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. Ze is de deskundige bij uitstek die kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio. De orofaciaal fysiotherapeut werkt nauw samen met de huisarts, de tandarts, de orthodontist of de medisch chirurg, zoals een KNO-arts, kaakchirurg en neuroloog.

Binnen onze praktijk biedt Kirsten van der Geer namens Fynn Fysio (samenwerkingspartner) orofaciale fysiotherapie aan.

Voor het plannen van een afspraak kunt u bellen met: FYNN Fysio: 058-2801525 E-mail: info@fynnfysio.nl

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219