Geriatriefysiotherapie

Fysiotherapie is eigenlijk geschikt voor mensen van 0 tot 100 jaar… en ouder. Maar verschillende leeftijdsgroepen vragen verschillende behandelingen. Geriatriefysiotherapie is fysiotherapie, speciaal gericht op ouderdomsklachten.

Wat is geriatriefysiotherapie?

Hoe ouder we worden, hoe vaker we te maken krijgen met beperkingen en aandoeningen. Je kunt denken aan een nieuwe heup, een nieuwe knie. Problemen door vallen, osteoporose (ook wel botontkalking), artrose (slijtage van gewrichten) en alzheimer. Vaak ontstaat er een combinatie van deze klachten. Een geriatriefysiotherapeut maakt een behandeling op maat voor jouw specifieke klachten.

De behandeling

Tijdens deze vorm van therapie doet de cliënt verschillende oefeningen waarmee de klachten tijdens het dagelijks leven worden verminderd. Ook de achteruitgang wordt zoveel mogelijk tegengehouden. Ook kan het zijn dat de cliënt leert om met het verlies hiervan om te gaan. Naast de cliënt zelf, zorgen we er ook voor dat de gezinsleden en/of mantelzorgers worden geholpen en bijgestaan. 

Let wel op: je hoeft niet per se op leeftijd te zijn om Geriatriefysiotherapie te volgen in onze praktijk. Het kan ook zijn dat u een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson heeft gekregen op jongere leeftijd. Ook dan kan je bij ons terecht.

Twijfel je of Geriatriefysiotherapie een probleem kan oplossen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.

 

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219