Een hartinfarct en hartfalen

Het hart is het centrum van je lichaam. Het is verantwoordelijk voor de bloedtoevoer door je gehele lichaam. Als kransslagaders vernauwen, kunnen bloedpropjes ontstaan en daardoor kan de bloedtoevoer hier worden afgesloten. Zo ontstaat een hart infarct of een hartaanval.

Hartklachten

Als je last hebt van hartfalen dan is de pompfunctie van het hart in mindere conditie dan dat deze eigenlijk zou moeten zijn. Dit kan komen doordat de hartspier niet krachtig genoeg samentrekt of zich niet genoeg ontspant.

Symptomen van klachten aan het hart

De symptomen van verschillende hartaandoening zijn zeer uiteenlopend. Ze verschillen per persoon, vaak komt het neer op een sterk verminderde conditie en verminderde spierkracht. (Intensief) sporten gaat dus ook niet meer. Natuurlijk heeft het ook een behoorlijke impact op het geestelijk welzijn. De kans bestaat dat je het vertrouwen in je lichaam verloren bent. Door middel van hartrevalidatie bij Fysiotherapie de Leeuwerik kunnen we de problemen bij de wortel aanpakken zonder dingen te overhaasten.

Hartrevalidatie in Hoogeveen

Heb je een hartinfarct, hartfalen of een hartoperatie gehad? Dan kan je terecht bij Fysiotherapie de Leeuwerik. Onze specialist Gert Jan Oosterhuis staat klaar om je te begeleiden. Hij begint met een screening, waaruit blijkt wat jouw huidige belastbaarheid is, maar ook welke klachten en symptomen je vooral ervaart. Vervolgens stellen jullie samen een aantal doelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: snel weer aan het werk gaan of rustig weer in de tuin kunnen werken. Zo bouw je rustig je conditie en kracht weer op tijdens de hartrevalidatie.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219