Spierspanningsklachten en Dry Needling

Heb je last van spierspanningsklachten? Bijvoorbeeld in je nek, in je schouders, in je rug of  ergens anders in je lichaam? Dan kunnen wij je helpen. Normaal gesproken behandelen we deze klachten met massage, mobilisatie en rekoefeningen. Als dit niet genoeg effect heeft, kan ‘dry needling’ een optie zijn.

Wat is dry needling?

Dry needling is het ‘aanprikken’ van pijnlijke verhardingen en spanningen in een spier, met een heel dun naaldje. Deze verharding wordt ook wel een triggerpoint genoemd. Door een triggerpoint wordt de spier korter en komt het onder spanning te staan. Zie het als een knoop in een draad. Een triggerpoint is vervelend en kan ook uitstralende pijn geven naar andere delen in je lichaam. De oorzaak is niet heel ingewikkeld. Vaak komt het door overbelasting, een verkeerde beweging of houding of een kneuzing na een val bijvoorbeeld.

Doet het pijn?

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort ‘kramp’ gevoel.
Daarna ontspant de spier zich weer en kan je je gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en/of stijf aan na de behandeling, maar dat is meestal van korte duur. Na afloop krijg je oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterede situatie te behouden.

Deze manier van behandelen is effectief en zorgt voor blijvend resultaat. Onze collega Hilda Ruijne is specialist in dry needling.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. We geven je graag meer informatie. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219