Carpaaltunnelsyndroom

Het carpaal tunnel syndroom is één van de meest voorkomende handaandoeningen. Wanneer je het carpaal tunnel syndroom hebt, heb je last van tintelingen en/of doofheid in de wijs-, middel- en ringvinger en in sommige gevallen ook in de duim. Vaak helpt het kortdurend om even te schudden of te wapperen met de handen. Ook kan het zijn dat je minder kracht in de hand hebt. Tijdens de zwangerschap is de kans op carpaal tunnel syndroom groter.

De nervus medianus (één van de drie zenuwen die naar de hand lopen) wordt bekneld net iets boven de pols. Hier loopt hij door een tunnel. Wanneer de zenuw bekneld wordt raakt hij geïrriteerd en wordt wat dikker, hierdoor nemen de klachten nog meer toe.

Handtherapeutische behandeling
We kunnen je helpen door je een spalk voor de nacht te geven, deze zorgt ervoor dat je ‘s nachts je pols niet kunt buigen en dat de zenuw zo min mogelijk bekneld wordt.

Verder kunnen we je adviezen geven om de zenuw zo min mogelijk te irriteren bij jouw dagelijkse bezigheden. Soms helpt dit, wanneer het niet helpt verwijzen we je terug naar de huisarts, deze kan een injectie geven of je verwijzen naar het ziekenhuis. Hier wordt dan gekeken of je in aanmerking komt voor een operatie.

Na de operatie kun je ook bij ons terecht. We geven je dan oefeningen mee om de vingers en pols weer soepel te krijgen of om ervoor te zorgen dat het litteken of de vingers minder gevoelig zijn.

Meer informatie

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219