Kinderfysiotherapie


De kinderfysiotherapeut oefent en begeleidt kinderen van 0 tot 18 jaar om de juiste voorwaarden te bereiken voor een optimale ontwikkeling van houding, beweging en conditie. Verder heeft de kinderfysiotherapeut specifieke kennis van de normale en afwijkende ontwikkeling van kinderen en kan derhalve vaststellen of de ontwikkeling van het kind normaal, vertraagd of pathologisch is. 

De kinderfysiotherapeut heeft de juiste vaardigheden om kinderen (en ouders) te begeleiden naar optimaal functioneren. Bovendien heeft de kinderfysiotherapeut inzicht in kindspecifieke aandoeningen en ziekten en geeft zij adviezen over de mogelijkheden en beperkingen van het kind aan ouders en leerkrachten. 

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden optimaal te bewegen. Soms heeft een kind een speciale aanpak nodig die, met respect voor de eigenheid van het kind, door de kinderfysiotherapeut op maat kan worden gegeven. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut. 

Binnen onze praktijk biedt Fysie op Kids de Kinderfysiotherapie. Momenteel zijn zij bij ons aanwezig op de woensdagmiddag.

Wil je meer weten over de kinderfysiotherapie, kijk dan op de website www.kinderfysiotherapie-praktijk.nl of bel met 050 8003262 en geef aan dat u belt vanuit Hoogeveen.

Meer informatie

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219