COPD en andere longklachten

Het is al vaak bewezen dat bewegen hét medicijn is bij longklachten. Of het nu gaat om Astma, COPD, Longfibrose of Taaislijmziekte… Fysiotherapie is bewezen effectief. Een fysiotherapeut is immers de specialist in beweging. En bewegen geeft lucht!

Wat is COPD?

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. De longen werken minder goed doordat de luchtwegen zijn vernauwd. Je kunt last krijgen van hoesten, benauwdheid en slijm in de luchtwegen. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt om genoeg lucht te krijgen. Zo kan bijvoorbeeld wandelen of andere vorm van inspanning lastiger gaan. COPD komt door een blijvende (chronische) ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen. Rook of prikkelende stofdeeltjes in de ingeademde lucht veroorzaken die ontstekingen. Niet alleen blootstelling aan dergelijke schadelijke stoffen kunnen de oorzaak zijn, maar ook erfelijkheid kan een rol spelen. 

Fysiotherapie om klachten te verminderen

COPD is helaas een ongeneselijke ziekte, maar je kunt je klachten wel verminderen door je te houden aan een bepaalde levensstijl. Stop met roken, eet gezond en zorg dat je voldoende beweegt. We snappen dat voldoende bewegen makkelijker gezegd is dan gedaan als je een longaandoening hebt. Het kost veel moeite om te bewegen en je wordt benauwd. Tóch is het gezond. Je verbetert je uithoudingsvermogen en de spieren waarmee je ademhaalt worden sterker. Onze specialisten op het gebied van de longen, Alianne Korterink en Gert Jan Oosterhuis, helpen je graag.

Op maat gemaakt

Wij begeleiden je met een op maat gemaakt oefenschema, passend bij jouw situatie. Ook helpen we met een nieuw leefpatroon en leren we je hoe je beter met klachten om kunt gaan. Waar nodig overleggen we met jouw longarts of huisarts en staan wij in nauw contact met de specialistisch longverpleegkundige van het ziekenhuis Bethesda te Hoogeveen.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.

Mailen & tarieven

Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

 

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

 

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen

Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen

Telefoonnummer

0528 26 52 94

 

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 20:00 uur

 

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur

 

Ons secretariaat pauzeert van 12.15u tot 12.45u. Spreek gerust onze voicemail in. Wij bellen u z.s.m. terug.

Snel contact met ons via WhatsApp: 0639648219