Sportblessures

`Laat je kind niet aan de zijlijn staan`

Steeds meer kinderen lopen sportblessures op waardoor het sporten voor deze groep een stuk minder leuk wordt. Deze sportblessures zijn vaak leeftijd- en sport specifiek. De aanhechtingen van de pezen aan de groeischijven zijn veel voorkomende sportblessures bij kinderen.

Te weinig bewegen, meer blessures
Te weinig bewegen wordt voor kinderen een steeds groter probleem. Ze gaan naar school, naar de sport, spelen een spelletje op de tablet, maar spelen minder vaak buiten. Hierdoor ontwikkelen ze minder snel de basisvaardigheden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen met de sportles zoals motoriek, spierkracht, conditie en lenigheid. Hierdoor is juist deze groep extra gevoelig voor het ontwikkelen van blessures.

Te intensief sporten, meer blessures
Aan de andere kant is er een groep kinderen die wel veel sporten en actief zijn maar juist té intensief. Bij deze groep is overbelasting vaak de reden dat ze pijnklachten ontwikkelen, tijdens of na het sporten.

Kinderfysiotherapie bij sportblessures
Het goede nieuws is: blessures aan de groeischijven waar pezen aanhechten, gaan bijna altijd vanzelf over. Als je kind is uitgegroeid, verdwijnen in de meeste gevallen de klachten vanzelf. Maar let op, kinderen die te lang doorsporten met pijn kunnen hier wel schade door oplopen.   

Kinderfysiotherapie
Een opgroeiend, sportend kind is zeker niet te vergelijken met een mini-volwassene. De behandeling vraagt om specifieke kennis van leeftijdsafhankelijke (sport)blessures. Een kinderfysiotherapeut is specialist in het opgroeide bewegende kind. Een kinderfysiotherapeut kan jouw kind helpen, door:

  • Uitleg te geven over de kind specifieke blessure van jou kind
  • Te kijken naar de belasting van jouw kind en de sport daarop aan te passen
  • De belastbaarheid te vergroten door specifieke oefentherapie, bijvoorbeeld het verbeteren van stabiliteit, kracht, conditie en/of motorische basisvaardigheden.
  • Adviezen te geven om te voorkomen dat de klachten terugkomen

Heeft jouw kind een (sport)blessure en komt hij of zij hier maar niet vanaf? Neem dan contact met ons op. Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Een verwijzing door de huisarts is niet nodig.

Meer informatie

Mailen & tarieven


Stuur ons een bericht of een e-mail en bekijk onze tarieven.

Ons contactformulier
» Vul hier ons contactformulier in

Liever mailen? Dat kan!
info@fysiotherapie-hoogeveen.nl

Onze tarieven
» Bekijk hier al onze tarieven

Bellen & langskomen


Voor vragen kun je natuurlijk ook bellen of langskomen.

Telefoonnummer

0528 26 52 94

Maandag en donderdag
07:30 uur tot 21:00 uur

Dinsdag, woensdag en vrijdag

07:30 uur tot 17:30 uur